13 Ekim 2011 Perşembe

maldivler...


EN son herkesi turkiyeye gondermis bangladeshi beklerken tatil zamanimiz gelmisti heycanla bu gunu bekliyordum ruya gibiydi kolaymi MALDIVLERE gidiyorduk :) gezdin gordun bitmis gitmis diyceksiniz hava atmanin luzumu yok dimi :) ama ben deneyimlerimi paylasmak icin yaptigimiz gezileride sizinle paylasmak istiyorum hepsi bu :)(daha dogrusu esim istiyor asagidaki yazilar ona aittir)

Ve sonunda yolculuk zamani geldi catti singapur hava yollarindan aldigimiz bilet ile once dhakadan singapura 4 saatlik bir yolculuk yapacaktik ordanda 14 saatlik bi bekleyisden sonra yine 4 saate yakin bi ucus ile baskent male ye varacaktik. singapurdaki uzun bekleme suresi ve vize olmamasinin avantaji ile kendimizi attik singapura ( ayrintilar singapur yazisinda :) ) saat 18:00 da male ucagimiza binmek icin singapurun icinden hava alanina dogru yola ciktik.. hava sartlarinin kotu olmasindan dolayi sikintili bi yolculuktan sonra male ye vardigimizda saat 12 yi gecmisti.. Gerek gece yarisi adaya boat ile servis olmamasindan dolayi gerek gecenin herhangi bi vakti dahi check in yapildigina 1 gece ucreti alindigi icin baskentin icinde bir otelden tek geceligine oda rezerve etmistim.. maldive adalardan olusan kucuk bi ulke oldugu icin havaalanida bir adaydi bu yuzden baskent maleye gitmemiz icin tekneyle diger adaya gecmemiz gerekti. hotele vardigimizda web sitesindeki resimler ile alakasi olmayan bir oda ile karsilamistik kelimenin tam anlamiyla basimdan asagi kaynar su dokulmustu bavullarimizi koymaya dahi yer olmayan iki tek yatakli kucucuk ve cok ta temiz gozukmeyen bi oda vardi karsimizda 8 saat lik ucak yolcugundan sonra boyle bi manzara ile karsilasmak acaba buraya gelmek ile hatami ettim kuskusu uyandirdi bende.. ama cok yorgunduk bi sekilde geceyi burda gecirmek zorundaydik ve sabah oldugunda kahvalti icin hotelin terasina ciktigimizda bi nevzede olsa rahatlamistik cunku karsimizda yer yer turkuaz bi deniz ve kucuk adaciklar duruyordu.. hizli bi sekilde kahvaltiyi gecistirdikten sonra adamizdan bizi alicak hizli bota binmek uzere tekrar hava alanina dogru yola ciktik. 2 saatlik bir bekleyisden sonra cinli japon ve alman turistlerle beraber adamiza dogru yola ciktik 25 dakikalik bi yolculuktan sonra nihayet adamiza varabilmistik iste o an butun olumsuzluklari ve yorgunluklarimizi unutmustuk cunku tam karsimizda hayalini kurdugumuz beyaz bi kumsal ve turkuaz bi denizi ile harika bir ada duruyordu...

adamiza giderken



adaya ayak bastigimiz an!


kumsaldan manzara



adadaki spa merkezi


odamizin manzarasi

odamizdaki sehpa


5 gunluk tatilimizin ardindan 6.gunun sabahi singapura donmek uzere adamizdan ayrildik. ucusumuz gece vaktinde oldugu icin bize baskent male yi gezmek icin bol bol vakit vardi.. valizlerimizi havaalani emanetine biraktiktan sonra tekrar tekneyle baskent male ye gectik. male kucuk sirin bi yer gorulmesi gereken pek fazla yer olmasada havaalanina yakin oldugundan vakit gecirebilir. baskentte bi kac hediyelik esyaci dunyanin en kucuk camiisi ve ulkenin en buyuk banknotunda resmi olan camiisini gorme firsatimiz oldu. maldivler dunyada %100 musluman olan tek ulke nufusu 300.000 civarinda. 1200 adadan olusan ulkenin sadece 200 adasinda insanlar yasamini surdurmektedir bunlarin 110 nunda hoteller 90 nindada yerli halk yasamaktadir maldivlerde yerel halk islam sartlarina uygun yasamak zorundadirlar alkol tuketemezler. yabancilar icin gecerli degil tabiki bu.
Daha once budist olan yerel halk ulkeye ticaret icin gelen bir arap tuccardan sonra islami tercih etmistir. Zaman su gibi akip gecerken bizimde artik havaalanina dogru yola cikma vaktimiz geldi catti..
arap tuccarin sehirdeki mezari

bir camide disarda abdest alinan su kuyusu

havalimani

muhtemelen dunyanin en kucuk camiisidir cemaat 5 kisi

bu kucuk sirin ulkeden ayrilirken aklimdaki en belirgin tabir dunyanin en guzel ulkesi oldugu ama sadece 5 gunlugune :)
Deniz

3 yorum:

ezelkizinodasi dedi ki...

sen benim kuzenim olamazsın :) kuzeni evde çocuk bakarken Maldivler'e tatile giden bizden değildir :))))

dilan(didem) dedi ki...

canim ablacim benim 365 gunun 359 gunu bangladeshteydim 6 gununu maldivlerde gecirdim desem beni hala kuzen sayarmisin :)))

ezelkizinodasi dedi ki...

herzaman ve daima :)) ecrin i çok öpüyorum